Muovi

Muoviset tavarat ja esineet ovat poltettavaa jätettä.

PAKKAUSJÄTE

Pakkausjätteiden keräyksestä ja kierrätyksestä vastaa pakkausten tuottajayhteisö Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Kotitalouksien muovipakkauksia vastaanotetaan Rinki-ekopisteillä. Muovipakkausten lajittelu on kuntalaisille vapaaehtoista. Jos asuinkunnassa ei ole muovinkeräyspistettä tai sellaista ei ole riittävän lähellä kiinteistöä tulee muovipakkaukset lajitella poltettavaan jätteeseen.

Rinki-ekopisteet ja Ringin lajitteluohjeet löydät osoitteesta: rinkiin.fi

Muovipakkaukset

Kotitalouden tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset. Korkit erillään! Jos pakkausta ei saa puhtaaksi huuhtaisemalla, tulee se lajitella poltettavaan jätteeseen. Tavoiteltua ympäristöhyötyä ei kierrätyksestä synny, jos jätteitä pestään lämpimällä vedellä. 

  • Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit – mieluiten litistettyinä
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet

PVC-muovi

Pienet PVC-tuotteet kuten lelut, sadevaatteet ja kerniliinat saa laittaa oman kodin jäteastiaan yksittäisinä kappaleina. Isot PVC-muovia sisältävät tuotteet ja isot erät PVC-muovituotteita tulee viedä jäteasemalle, jossa ne lajitellaan kaatopaikkajätteeseen, sellaisia ovat esimerkiksi putket, johdot, letkut sekä pressut ovat kaatopaikkajätettä ja ne tulee viedä jäteasemalle. PVC-muovin tunnistaa muovimerkinnästä 03. 

PVC.jpg