Jäteneuvontamateriaalia kouluille

Lakeuden Etappi tarjoaa jäteaiheisia opetusmateriaaleja hyödynnettäväksi ympäristökasvatukseen.  Materiaaleja saa vapaasti tulostaa tältä sivulta omaan opetuskäyttöön.

 yleisopas_kansi.JPG

Jätehuollon yleisopas perehdyttää opettajaa jätehuollon toimintaan. Oppaasta löydät vinkkejä ympäristökasvatuksen toteutukseen ja ohjeet esimerkiksi tältä sivulta tulostettavissa olevan jätebingon pelaamiseen.

Tehtävämonisteet on suunniteltu alakoulun luokka-asteille 1-2, 3-4 ja 5-6, kuten myös PowerPoint-esitykset. Etappi Aapisesta löytyy eri vaikeustasojen ja aiheiden tehtäviä.

Lajittelubingoa ovat pelanneet niin aikuiset kuin lapsetkin. Lisätietoja bingosta löytyy yleisoppaasta sivulta 7.

Vähennä hävikkiä -aineisto tukee koulujen ruokahävikkiaiheisia teemaviikkoja tai tempauksia. Aineisto sisältää erilaisia ja eri oppiaineisiin soveltuvia hävikkiaiheisia tehtäviä.

Nujerra ruokahukka -video on Etapin ruokahävikin vastaista työtä varten tuotettu opetusaineisto kouluille. Videota voi vapaasti käyttää ympäristökasvatuksen tueksi oppitunneilla.
Sen toteuttamisessa on ollut mukana myös Seinäjoen lukion oppilas, jotta videossa on saatu esille nuorten näkökulmaa. Tietopuoliselta sisällöltään video on suunnattu yläkouluille, mutta sen voi sujuvasti katsoa myös pienempien koululaisten kanssa.

Sivun alalaidasta löytyy linkki Etapin arvoitus -peliin, jossa ratkotaan jätteisiin liittyviä tehtäviä puolustaen Eetu Etapin kanssa Lakeuden kylää Tohtori Jätteen katalia toimia vastaan. 

Suosittelemme, että huomioit mahdolliset alueelliset erot esimerkiksi lajitteluohjeissa, mikäli käytät näitä materiaaleja muualla kuin Etapin toimialueen kunnissa! 

Maksuttomista tutustumiskäynneistä ja jäteneuvojan tilaamisesta esimerkiksi koululle tai muuhun tilaisuuteen löydät lisätietoja täältä.

Lataa tästä:

   
Tehtävämoniste 1-2 -luokkalaisille     Esitys 1-2 -luokkalaisille
Tehtävämoniste 3-4 -luokkalaisille Esitys 3-4 -luokkalaisille
Tehtävämoniste 5-6 -luokkalaisille Esitys 5-6- luokkalaisille
 
Etappi Aapinen 
 
Jätehuollon yleisopas  
Lajittelubingon pohjat       
 
                Vähennä hävikkiä -aineisto
                Nujerra ruokahukka -video

                  aapisen_kansi.JPG             monistekuva.JPG