Muovi- ja styroksipakkaukset 
Muovi- ja styroksipakkaukset voi laittaa omaan kodin poltettavan jätteen jäteastiaan. Joissain kunnissa on myös Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n muovipakkausten keräysastioita ekopisteellä. Jäteasemilla muovi ja styroksi otetaan vastaan maksullisena poltettavana jätteenä.

Uudenvuoden tinat
Uudenvuoden tinat ovat vaarallista jätettä, sillä ne sisältävät lyijyä. Vaarallista jätettä vastaanotetaan maksutta jäteasemilla. Tinat voi myös kierrättää käytettäväksi uudelleen seuraavana vuonna tai korvata kokonaan esimerkiksi sokerilla tai mehiläisvahalla.

Ilotulitusraketit
Käyttämättömät ja räjähtämättömät palautetaan myyjälle tai maahantuojalle. Ammuttujen rakettien roskat voi laittaa poltettavaan jätteeseen.

Kinkunrasva
Jähmettyneen kinkunrasvan voi laittaa biojäteastiaan tai kodin kompostoriin esimerkiksi sanomalehdestä taiteltuun pussiin tai kartonkipakkaukseen pakattuna. Rasvaa ei saa kaataa viemäriin tai wc-pönttöön, koska se voi aiheuttaa tukkeumia putkistossa. Kinkun nahka ja kaikki joulupöydän muut tähteet kuuluvat biojätteeseen. Rasvan voi laittaa myös poltettavan jätteeseen muovipulloon tai kartonkitölkkiin pakattuna. Sinne kuuluvat muutkin joulupöydän tähteet, jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä tai kompostoria.

Luut
Pienet luut ja kalan ruodot kuuluvat biojäteastiaan tai kompostoriin. Jos kumpaakaan ei ole, voi ne laittaa kodin jäteastiaan. Iso kinkun luu kuuluu poltettavaan jätteeseen.

Lahjanarut ja -paperit
Lahjanarut ja -paperit ovat poltettavaa jätettä eli ne laitetaan kodin jäteastiaan. Lahjapaperit eivät kelpaa paperin tai kartongin joukkoon, koska ne ovat voimakkaasti päällystettyjä ja sisältävät paljon painovärejä, tarroja ja teippejä. 

Pahvi- ja kartonkipakkaukset
Pahvi- ja kartonkipakkaukset voi laittaa taloyhtiön tai ekopisteen kartonkipakkausten keräysastiaan. Litistä pakkauslaatikot ennen keräysastiaan laittamista. Jos pakkaukset ovat likaisia, tulee ne laittaa kodin poltettavan jätteen astiaan. Isot puhtaat pahvilaatikot voi viedä maksutta jäteasemalle pahvinkeräykseen.

Jouluvalot ja led-kynttilät
Jäteasemalle kodinkoneiden ja -laitteiden keräykseen maksutta, kuten muutkin kodin pienet ja isot sähkölaitteet. Poista ja lajittele paristot sekä irrotettavat lamput.

Kodin Joulumuistio

Näillä vinkeillä joulun ajan jätehuolto ja kierrätys sujuvat mallikkaasti!

Joulukukat ja havukranssit
Joulukukkien kasvin osat ja havukranssit voi laittaa biojätteeseen tai poltettavaan jätteeseen. Multa ei kuulu biojätteeseen, vaan sitä voi laittaa yhden kukkapurkillisen verran kodin jäteastiaan. Suuremmat, mutta kuitenkin alle 20 litran multaerät otetaan maksutta vastaan haravointijätteeseen.

Foliovuoat ja tuikkujen metallikuoret
Tyhjinä ja puhtaina taloyhtiön keräysastiaan tai metallipakkausten keräykseen ekopisteille. Samoin muut metalliesineet. Pienet steariinijäämät eivät haittaa.

Hautakynttilät
Muoviset hautakynttilät voi laittaa kodin poltettavan jätteen astiaan, kuten yksittäiset lasikynttilätkin. Suuremmat määrät lasikynttilöitä tulee viedä jäteaseman lasinkeräykseen. Kynttilöiden metallihatut sekä metalliset lyhdyt lajitellaan metallinkeräykseen.

Joulukuuset
Etappi noutaa kuusen joulun jälkeen ilman erillistä maksua jäteastian tyhjennyksen yhteydessä. Jätä kuusi kokonaisena ja pakkaamattomana jäteastian viereen tai jätekatokseen, kun haluat että se noudetaan. Maksuton nouto on voimassa helmikuun loppuun asti, eikä se koske tekokuusia. Tekokuuset tulee viedä jäteasemalle.