Puutarhajäte

Haravointijätteet

Haravointijätteeseen kuuluvat puutarhasta, pihasta tai puistosta kerätyt kasvit, kasvien osat sekä puiden ja pensaiden lehdet. Haravointijätteeseen voi laittaa myös heinää ja leikattua nurmea sekä alle 20 litran erät kukkamultaa. Haravointijätettä vastaanotetaan maksutta jäteasemilla. Haravointijätteet kompostoidaan jätehuoltokeskuksessa.

Risut

Risuihin vastaanotetaan puiden tai pensaiden oksia. Keräykseen soveltuvat kooltaan noin käsivarren paksuiset ja sitä pienemmät oksat. Risuja ja haravointijätettä ei saa sekoittaa keskenään. Risuja otetaan maksutta vastaan jäteasemilla.

Ohje: Laita peräkärryyn alimmaiseksi haravointijätteet ja niiden päälle risut. Kuorma on helppo purkaa jäteasemalla. Suosittelemme omakotitaloille haravointijätteiden kompostoimista kompostorissa ja risujen hakettamista kateaineeksi.

Kannot

Kantoja otetaan vastaan jätehuoltokeskuksessa Ilmajoella, jossa niistä peritään hinnaston mukainen maksu.