Uudet jätemaksut voimaan kesäkuun alusta

Kesäkuussa voimaan tulevan jätemaksutaksan mukaisesti biojätteen käsittelyhinta alenee viidellä prosentilla. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 240:n litran biojäteastian tyhjennyshinnassa laskua nykyisestä 9,37 eurosta 9,18 euroon per tyhjennyskerta. Hinta sisältää arvonlisäveron.
Poltettavan jätteen tyhjennyshinta säilyy nyt viime vuonna alennetulla tasolla, niin että esimerkiksi 240:n litran jäteastian tyhjennyksen hinta on arvonlisäveroineen 7,44 euroa per tyhjennyskerta.
Hyötyjätteiden syväkeräyssäiliön ja yli 660:n litran pintakeräyssäiliön tyhjennyshinta alenee nykyisestä 51,47 eurosta 46,33 euroon, sisältäen arvonlisäveron. Tämä koskee biojätteen, lasi-, metalli- ja kartonkipakkausten tyhjennystä.

Jätemaksutaksan löydät tästä

Muita hintamuutoksia

Jätehuoltokeskuksen vastaanottohinnat muuttuvat myös kesäkuun alussa osin. Poltettavan jätteen hinta laskee 10 prosenttia, jolloin uusi hinta on 115,10 €/tn. Lisäksi energiajakeen vastaanotto päättyy 1.6. Energiajakeena ilmoitetut kuormat vastaanotetaan tästä lähtien poltettavana jätteenä sen uudella hinnalla, mikä on 115,10 €/tn.
Jätehuoltokeskuksen muista vastaanottohinnoista löydät myös lisätietoja jätemaksutaksasta.