Aluekeräyspisteet kunnittain

Aluekeräyspisteissä vastaanotetaan ainoastaan vapaa-ajan asutuksen poltettavaa jätettä.

Katso aluekeräyspisteet

Vapaa-ajan asukkaan jätehuolto

Lakeuden Etapin toimialueella kesämökin omistajalle halvinta ja mukavinta on oman jäteastian käyttö. Muita vaihtoehtoja ovat kimppa-astia naapurin kanssa tai aluekeräyspisteen käyttö. Lain mukaan jokaisen kiinteistön tulee kuulua jätehuollon piiriin.

Oman jäteastian voi hankkia, jos mökki sijaitsee riittävän kantavan ja leveän tien varressa, jotta jäteauto pääsee perille. Kesämökin jäteastian  tyhjennyskausi on 1.6.- 30.9. välisenä aikana.

Uusi mökkiläinen voi ostaa jäteastian Etapin jäteasemalta. Etapin asiakaspalveluun tulee ilmoittaa osoite sekä astian koko. Yleensä kesämökille riittää 140 litran jäteastia. Laskutus tapahtuu kauden päätyttyä syksyllä.

Mökkiläiset voivat käyttää myös ns. kimppa-astiaa eli enintään viisi kesämökkiä voi käyttää yhtä jäteastiaa. Lasku lähetetään sen kiinteistön haltijalle, jonka kiinteistöllä jäteastia sijaitsee.

Aluekeräyspisteet

Mökkiläisille tarkoitettuja aluekeräyspisteitä on käytettävissä Alavudella, Kihniöllä, Kuortaneella, Töysässä, Ähtärissä ja Peräseinäjoella. Näillä alueilla vapaa-ajan asukkaat voivat käyttää myös heitä varten perustettuja aluekeräyspisteitä 1.5. – 30.9. välisenä aikana. Kihniöllä pisteet ovat ympärivuotisia, ja osa niistä on vakinaisten asukkaiden käytettävissä.
Palvelusta veloitetaan kausimaksu. Laskutus tapahtuu keväällä. Mikäli aluekeräyspiste on käytössä ympäri vuoden, peritään sen käytöstä vuosimaksu.

Aluekeräyspisteissä vastaanotetaan ainoastaan vapaa-ajan asutuksen poltettavaa jätettä, eli normaali roskapussi tiskipöydän alta, josta on lajiteltu pois kierrätettävät ja vaaralliset jätteet. Suuremmat jätteet kuten rakennusjätteet, kodinkoneet ja huonekalut tulee toimittaa jäteasemalle.

Isojen jäte-esineiden noutopalvelu

Etappi noutaa tarvittaessa isot esineet kiinteistöltä, noudettava esine voi olla esimerkiksi jääkaappi, televisio tai pesukone. Nouto laskutetaan normaalin jätelaskun yhteydessä. Jos kyseessä on maksullinen tavara, kuten vaikka sohva tai runkopatja, tulee lisäksi maksettavaksi jätteen käsittelymaksu. Tilata voi  1-5 esineen noudon.

Kierrätettävien ja  vaarallisten jätteiden keräys

Kierrätettävät ja vaaralliset jätteet otetaan kesäasukkailtakin maksutta vastaan jäteasemilla ja ekopisteillä. Katso tarkemmat tiedot lajitteluohjeista sivuiltamme.