Lakanatekstiilikeräys

Ilmoittaudu lakanatekstiilikeräykseen alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautumisiaikaa on 31.12.2017 asti.

KERÄYSINFO

Suomessa syntyy 71,5 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa, mutta sille ei ole vielä olemassa kierrätysväylää. Etappi ja kauhavalainen käsityöalan yritys Lankava Oy pistävät nyt kortensa kekoon kiertotalouden hyväksi ja ryhtyvät tekemään tekstiilikierrätyksessä yhteistyötä. Etappi kerää kierrätystekstiilejä eli käytettyjä lakanoita, joista Lankava valmistaa matonkuteita.

Nyt teillä on mahdollisuus olla osa projektia ja kerätä käyttämättömiksi jääneet lakanat keräykseen! Keräys toteutetaan Etapin toimialueen kunnissa (Alavus, Ilmajoki, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri).

Keräystä voi toteuttaa aikavälillä 1.10.2017-30.6.2018. 
Keräystä voi toteuttaa koko kyseisen ajan (1.10.2017-30.6.2018) tai tempausluonteisesti lyhyemmän itse valitseman ajan.

Miten pääsee mukaan?

  • Ilmoittaudu mukaan keräykseen 31.12.2017 mennessä yllä olevalla lomakkeella
  • Lakanakeräyksessä kerätään puhtaita ja kuivia sisätiloissa säilytettyjä aluslakanoita ja pussilakanoita sekä puuvillaverhoja. Lakana saa olla haalistunut, kulunut ja reikäinen, mutta ei aivan riekaleinen. Keräyksessä otetaan vastaan vain lakanoita ja puuvillaverhoja, ei siis esimerkiksi tyynyliinoja, peittoja tai pyyhkeitä.
  • Lakanat tulee kerätä isoihin vahvoihin jätesäkkeihin (ei pienempiä pusseja säkkien sisälle). Säkkeihin merkitään keräävän paikallisyhdistyksen nimi.
  • Etappi toimittaa lakanoiden keräykseen 660 litran jäteastian, joka vaihdetaan soitosta. Vaihto tilataan Etapin asiakaspalvelusta 06-4214900. Mikäli astiatilavuus ei riitä keräykseen, sovitaan keräysvälineestä erikseen.
  • Paikallisyhdistys saa kerätyistä lakanoista korvausta 5 senttiä/kg. Ja lisäksi Etappi antaa vähintään 500 kg keränneelle paikallisyhdistykselle 200 € kertakorvauksen.

Lisätietoja

Etapin kehitys- ja ympäristöpäällikkö Mirva Hautala, mirva.hautala@etappi.com tai p. 044-5744933